Aleksandra Dziura, dietetyk kliniczny
Cześć, nazywam się Aleksandra Dziura i jestem dietetykiem klinicznym.
Ukończyłam studia magisterskie z dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym oraz studia podyplomowe na Institute of Performance Nutrition. Dietetyka to nie tylko moja praca, ale również pasja. Od 5 lat rozwijam swoją firmę i współpracuję z pacjentami prowadząc skuteczne, indywidualne dietoterapię. Prowadzę również szkolenia i warsztaty m.in. w firmach, fundacjach i szkołach rodzenia. Jestem autorką dwóch książek “Zdrowa dieta przyszłej mamy” oraz “Dieta dla serca”. Nieustannie poszerzam swoją wiedzę uczęszczając na liczne konferencje i wykłady specjalistyczne. Część ukończonych przeze mnie szkoleń znajdziesz poniżej.
School of insulin resistance therapy
Ukończyłam kurs SOIT otrzymując tytuł specjalisty przyjaznego insulinoopornym.
Odchudzanie w chorobie Hashimoto
Pracuję z pacjentami z chorobą Hashimoto i problemem nadmiernej masy ciała.
NEAT w praktyce
Pracuję z pacjentami nad nawykami wpływającymi na zdrowie metaboliczne.
W swojej pracy stawiam przede wszystkim na indywidualne, holistyczne podejście, szukanie przyczyny i optymalnych rozwiązań problemów oraz edukację. Nie oferuję typowych, sztywnych diet i nie zależy mi na uzależnieniu pacjentów od rozpisek i harmonogramów. Oferuję edukację, wsparcie, opiekę i pełen proces dietoterapetyczny, dzięki któremu osiągniesz wyznaczony cel, poprawisz swoje zdrowie i samopoczucie. Wciąż szkolę się podczas kursów i konferencji specjalistycznych, aby moja wiedza zawsze była aktualna. Programy żywieniowe i dietoterapeutyczne opieram na EBM (z ang. evidence based medicine), różnorodnych filarach medycyny i wieloletnim doświadczeniu. Współpracuję również z innymi specjalistami m.in. lekarzami, fizjoterapeutami, psychologami i trenerami, aby mieć pewność, że moi pacjenci są objęci jak najlepszą opieką.